Grafisk Litteratur
Idébogen

196 sider
Format 16,5 x 23,8 cm
Paperback
ISBN 978-87-91171-85-7

Dorte Nielsen

Idébogen

Kreative værktøjer og metoder til idé- og konceptudvikling

 

Ideer kan opstå spontant, men her vælter de frem - nærmest på kommando

Næste gang du går i stå og sidder og stirrer ind i væggen, på skærmen eller ned på det hvide papir, så kig i denne bog i stedet. Den er fuld af ting, du kan gøre.

Idébogen indeholder praktiske værktøjer, metoder, inspiration, gode råd og andre igangsættere. Du vil finde nye indfaldsvinkler og tanker, der stimulerer eller provokerer samt ideer til området, som du måske hidtil ikke har udforsket.

Uanset om du er AD’er, tekstforfatter, grafisk designer eller blot har brug for inspiration til løsning af en opgave på arbejdet eller privat, er der hjælp at hente. Dorte Nielsen viser, hvordan du gennem brug af enkle teknikker kan skabe et nærmest ubegrænset antal ideer.

Bogen indeholder bl.a. disse emner:

  • Om at tænke originalt
  • Provoker dig selv
  • Brug din underbevidsthed
  • Nye veje til at finde ideer
  • Praktiske øvelser
  • 22 forslag til, hvad du kan gøre her og nu

Dorte Nielsen er dimittend fra Den Grafiske Højskole og The School of Communication Arts, London. Har i syv år boet og arbejdet som AD'er i London. Hendes arbejde er igennem årene blevet anerkendt med adskillige priser, senest i år 2000 med en sølvløve i Cannes, en guld EPICA Award samt guld ved London International Advertising Awards. Er tre år i træk optaget i The D&AD annual ("The book").

 

Bogen kan bruges til mange ting - fx at komponere
Komponisten, musikeren og forfatteren, Lotte Rømer, har skrevet en artikel i "Musikeren" (Fagblad for professionelle musikere) om sine erfaringer med Idébogen som inspiration til at kommer videre i arbejdet med en komposition, hvor hun var kørt fast:

"Efter mine timer med Idébogens anvisninger havde jeg sågar fundet frem til en håndfuld gode ideer inden for mit felt, som jeg nu i det mindste kunne arbejde videre med. Tilmed havde jeg fået tjek på det vanskeligste i netop min konkrete opgave, nemlig at definere selve problemet." Læs hele artiklen, som du kan hente her! (PDF)

 

Artikel af forfatteren: Jagten på den gode idé (PDF)

 

Anmelderne skrev:

Det er prisværdigt at en forfatters ord så øjensynligt som her bygger på egne erfaringer og iagttagelser i den visuelle verden. Bogen er også dejlig at se på og grafisk veltilrettelagt.
Peter Gyllan, Rum & Form

Der findes andre bøger om emner som idéudvikling, kreativitet og innovation, men denne har styrke i sin visuelle humoristiske stil og den praktiske anvendelighed.
Carsten Güllich-Nørby, lektørudtalelse.

Grafisk Litteratur · boger@grafisk-litteratur.dk

Kontakt

Sitemap