Grafisk Litteratur

110 sider
Format 16,5 x 24,5 cm
Paperback - garnhæftet
ISBN 978-87-91171-49-9

Lis Hornø

Redaktørens håndbog

Teori, tjeklister og tips til det optimale magasin

 

I denne bog er samlet alt det journalisten skal have styr på for at lave et optimalt magasin. Fra målgruppeovervejelser og koncept over journalistiske metoder, genrer og arbejdsgange til design, layout og roller på redaktionen.

Forfatteren er journalist med mange års redaktørerfaring og indgående branchekendskab. Bogen egner sig derfor som opslagsværk og tjekliste for den professionelle redaktør og som dyb indføring i magasinproduktion for dig, der studerer journalistik og kommunikation. Da sproget er enkelt, og alle begreber forklares, kan Redaktørens håndbog ligeledes anvendes i medieundervisningen på højskoler og ungdomsuddannelser.

Det gode magasin udnytter alle printmediets muligheder for god formidling nidkært og konsekvent. Derfor gælder en stor del af bogens pointer også, når du producerer aviser, bøger, tabletmagasiner og digitale singler.

 

Om forfatteren
Lis Hornø er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole (1992) og exam. art. i filmvidenskab fra Københavns Universitet (1987).

Lis var ansvarshavende chefredaktør for forbrugermedierne Tænk og Tænk Penge 2009-12 og for magasinet Forælder og Børn 1999-2002. Hun har været producerende journalist ved Dagbladet Information og Danmarks Radio, freelanceredaktør for Komiteen for Sundhedsoplysning og Politikens Forlag, desuden kommunikationschef ved Kolding Kommune 2004-08. Lis har siddet i bestyrelsen for Danske Specialmagasiner (2009-12) og for Danske Medier (2012).

I dag underviser hun i journalistik og kommunikation på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og Professionshøjskolen Metropol og er selvstændig rådgiver og foredragsholder i strategi, medier og kommunikation.
 

 

Anmelderne skrev:

 

Tidligere chefredaktør udgiver redaktørhåndbog
Redaktører af trykte magasiner og fagblade får nu en ny håndbog, der kan give dem teori, tjeklister og tips til at producere det optimale magasin.

Danske Medier

 

God håndbog for bladsnedkere
'Redaktørens håndbog' er helt sikkert en af de bøger, der kommer ned fra hylden fra tid til anden, når de store magasinartikler skal sælges til redaktørerne, og når jeg lige skal minde mig selv om, hvordan det egentlig er, man bør gøre det, man gør.

Thomas Schiermacher Jensen, Jounalisten.dk

 

Udtalt om bogen

Bogen giver et af branchens bedste overblik indenfor journalistisk tekstproduktion. Kort kontant og med et godt overblik knyttes teori og praksis sammen. Og så fungerer den både som lærebog for fagets yngste og som opslagsværk for fagets mere erfarne.

Peter Bro, professor, leder for Center for Journalistik ved Syddansk Uninersitet 

 

Såvel den håbefulde novice som den garvede redacteur, der ved det hele, men har glemt det halve, bliver med sikker og erfaren hånd guidet gennem håndværkets mange facetter.

Arne R. Steinmark, ansv. chefredaktør, adm.dir. Mediehuset Ingeniøren.


Man mærker en ægte redaktør bag tasterne. Nye redaktionssekretærer og redaktører vil gøre klogt i at læse bogen inden første arbejdsdag - og gemme der mange glimrende tjeklister. Dem skal de nok få brug for.

Marianne Gram, ansv. chefredaktør, Hjemmet og magasinchef, Egmont Publishing.

Grafisk Litteratur · boger@grafisk-litteratur.dk

Kontakt

Sitemap